Τι είναι το Παρολί;

Τι είναι το Παρολί στο στοίχημα;

Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που έχουν ακούσει την έννοια «παρολί» αλλά πολύ πιθανόν να μην γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει, ιδιαίτερα οι πιο άπειροι στον χώρο του online στοιχήματος.

Το παρολί είναι ένα στοίχημα στο οποίο συνδυάζονται δύο ή περισσότερα γεγονότα/αγώνες.

Ο παίκτης για να κερδίσει πρέπει να κερδίσει ταυτόχρονα όλα τα σημεία/επιλογές.

Ουσιαστικά είναι ένα συνδυαστικό σύστημα το οποίο συχνά αποκαλείται και «σύνθετο» ή «combo».

Παράδειγμα Παρολί

Στο παρακάτω παράδειγμα θα σας βοηθήσουμε να αντιληφθείτε πως υπολογίζονται τα κέρδη σε ένα παρολί.

Το σύνολο των κερδών υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τις αποδόσεις όλων των μεμονωμένων επιλογών σε συνδυασμό με το ποσό που επιθυμούμε να στοιχηματίσουμε.

Έσω ότι επιλέγουμε 4 αγώνες με τις παρακάτω αποδόσεις και θέλουμε να στοιχηματίσουμε 3€:

Αγώνας Α: σημείο Χ με απόδοση 3,25

Αγώνας Β: σημείο 2 με απόδοση 3,45

Αγώνας Γ: σημείο Χ με απόδοση 2,85

Αγώνας Δ: σημείο 1 με απόδοση 1,65

Στο παραπάνω παράδειγμα, τα πιθανά κέρδη ανέρχονται σε 158,18€, από τη στιγμή που 3,25×3,45×2,85×1,65×3€ = 158,18€.

www.betshop.gr

*ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Είδη Παρολί

Υπάρχουν τρία βασικά είδη παρολί. Δεν θα μπούμε στην λογική να τα αναλύσουμε αυτή την στιγμή καθώς το σίγουρο είναι ότι θα μπερδέψουν τους χρήστες. Θα τα αναφέρουμε επιγραμματικά και θα ακολουθήσει άλλο αναλυτικό άρθρο με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Καρφωτά Παρολί
Παρολί με Ζητούμενα
Συνδυαστικά Παρολί

Παρολί και Προσφορές

Πολλές στοιχηματικές εταιρίες χρησιμοποιούν στο παρολί ειδικές προσφορές. Για παράδειγμα στον Stoiximan υπάρχει το Παρολίγο όπου εάν πιάσει όλα τα σημεία πλην ενός τότε σου επιστρέφεται το ποσό που στοιχημάτισες.

Πολλές στοιχηματικές εταιρίες χρησιμοποιούν πριμ στο παρολί. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τον αριθμό των σημείων που επιλέγεις να συμπεριλάβεις στο δελτίο σου, εάν κερδίσεις θα πάρεις ένα extra πριμ. Το πριμ είναι συνήθως της μορφής 10% για 4άδα, 15% για 5άδα, 20% για 6άδα, 25% για 7άδα, 30% για 8άδα, 40% για 9άδα και 50% για 10άδα.

Παρολί & Περιορισμοί

Ωστόσο υπάρχουν και περιορισμοί που ισχύουν σε όλες τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα. Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν να συνδυαστούν σε παρολί σημεία του ίδιου αγώνα. Έτσι δεν υπάρχει η δυνατότητα να στοιχηματίσουμε σε παρολί π.χ. το σημείο x και το σημείο Goal-Goal ως ανεξάρτητα σημεία. Θα μπορούσαμε να στοιχηματίσουμε σαν μεμονωμένο σημείο όμως εάν υπάρχει το x και Goal Goal. Ένας άλλος περιορισμός είναι ότι για να ισχύσουν οι προσφορές θα πρέπει ο χρήστης να έχει επιλέξει αγώνες συγκεκριμένων μεγάλων πρωταθλημάτων, οι αποδόσεις να είναι άνω ενός αριθμού (συνήθως 1,50). Επίσης υπάρχει ανώτερο ποσό σε πριμ. Καλό είναι ο κάθε χρήστης ανάλογα με την στοιχηματική εταιρία που εμπιστεύεται, να διαβάσει του όρους και πρυποθέσεις ώστε να είναι ενήμερος για ειδικούς περιορισμούς που τυχόν ισχύουν.

Παρολί και Γκανιότα

Συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα παρολί αυξάνει την γκανιότα του δελτίου μας καθώς οι γκανιότες των σημείων πολλαπλασιάζονται μεταξύ τους.

Σε προηγούμενο άρθρο που είχαμε αναλύσει για την γκανιότα υπήρχε αναφορά στο παρολί. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το άρθρο εδώ.

www.betshop.gr

*ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Φιλοσοφία Χρήστη σχετικά με το παρολί

Το κύριο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κάποιος που επιθυμεί να παίξει παρολί πρέπει να είναι η υπομονή. Τις περισσότερες φορές που κάποιος θα επιλέξει να ποντάρει χρήματα σε παρολί, στατιστικά θα χάσει.

Το κύριο ζήτημα που έχει κάποιος να διαχειριστεί όταν παίζει παρολί είναι η πίεση της ήττας. Όταν έχουμε συνεχόμενες απώλειες, είτε λόγω κακών επιλογών, είτε λόγω άτυχων αποτελεσμάτων, δεν θα πρέπει να αλλάξουμε την στρατηγική μας.

Το μυαλό μας δεν θα πρέπει να αντιδρά βεβιασμένα, όπως να πάει να αλλάξει τακτική, να αυξήσει του πονταρίσματος για να ρεφάρει τα χαμένα, επιλογές δηλαδή που κάνουν συχνά οι παίκτες με αποτέλεσμα να βγαίνουν κερδισμένες οι εταιρίες στοιχημάτων.

Επίσης εκτός από υπομονή θα πρέπει να έχει και αρκετά διαθέσιμα χρήματα, ώστε να αντέξει οικονομικά τις τυχόν συνεχόμενες αναποδιές που μπορεί να προκύψουν στην αρχή μέχρι να κερδίσει το πρώτο του παρολί και να αρχίσει την ανακύκλωση των κερδισμένων χρημάτων.

Η σωστή τακτική είναι να υπολογίζουμε το ποσό των χρημάτων που διεκδικούμε κατά μέσο όρο σε κάθε παρολί, ώστε να γνωρίζουμε σε πόσα χαμένα παρολί εάν κερδίσουμε ένα παίρνουμε τα χρήματά μας πίσω.

Για παράδειγμα, έστω ότι επιλέγουμε να στοιχηματίσουμε 1€ σε 3 αγώνες στο σημείο x. Η απόδοση του x συνήθως είναι γύρω στο 3,00. Έτσι κάθε φορά στοχεύουμε να κερδίσουμε περίπου 27 φορές τα λεφτά μας. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι εάν πιάνουμε ένα παρολί σε λιγότερα από 27 στοιχήματα είμαστε κερδισμένοι. Όσο πιο νωρίς πιάνουμε το παρολί τόσο πιο μεγάλο κέρδος έχουμε. Εάν το παρολί το κερδίσουμε κοντά στα 27 δελτία παίρνουμε τα χρήματά μας πίσω ενώ εάν το κερδίσουμε πολύ μετά τα 27 δελτία τότε μπαίνουμε μέσα.

Σκοπός ενός χρήστη με το παρολί είναι να προστατεύει το στοιχηματικό του κεφάλαιο, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την τακτική υπολογισμού του νεκρού σημείου χαμένων παρολί, το οποίο αν υπερβεί πλέον είναι χαμένος.

Αυτή η πληροφορία μπορεί να φαίνεται περιττή καθώς πολλές φορές ρισκάρουμε περισσότερα ή λιγότερα στα παρολί μας ή άλλες φορές επιλέγουμε στο παρολί αγώνες με μικρότερες ή μεγαλύτερες αποδόσεις οπότε διαφοροποιείται το τελικό πιθανό μας κέρδος, όμως ένας τέτοιος υπολογισμός μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία μας, στον προγραμματισμό μας και στο καθαρό μυαλό που απαιτείται όταν επιλέγουμε τους αγώνες.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ